Nyhetsbrev Fyrbodals kommunalförbund 21 dec 2016
   
EU-miljoner för att förebygga skolavhopp

Projektet ”En skola för alla” får 28,7 miljoner kronor. Projektet riktar sig främst till unga i åldern 15-19 år i Skaraborg, Fyrbodal och Sjuhärad och bygger på samverkan mellan många olika aktörer i samhället. Projektägare är Skaraborgs kommunalförbund i samarbete med kommunalförbunden i Sjuhärad och Fyrbodal, Samordningsförbundet Väst och arbetsförmedlingarna i 32 kommuner.

  En dag med kompetensförsörjning i fokus

Hur ser behovet av kompetensförsörjning ut i Fyrbodal? Vilka är våra utmaningar och hur kan vi arbeta med dem? Detta var frågor som stod i fokus på ”Kompetensförsörjning Fyrbodal” den 8 december. Med föreläsningar, mingel och över 200 anmälda deltagare blev det  en inspirerande heldag. Material från dagen kommer läggas ut på hemsidan. 

  EU-miljoner till Framtidsentreprenörer

Projektet ”Framtidsentreprenörer och stärkt näringsliv i Fyrbodal” får 1,7 miljoner kronor för att skapa tillväxt hos nya och befintliga småföretag. Projektet vill särskilt nå ut till entreprenörer med utländsk bakgrund och matcha deras kompetens med nya affärsidéer från små och medelstora företag. Målet är att fler företag ska starta samt att minska klyftorna mellan företagare och utrikesfödda invånare. Projektet ska drivas av Fyrbodals kommunalförbund i samverkan med kommunerna i Fyrbodal.

  17 januari: Kultur, samverkan och regional utveckling

Arbetar du med kultur, samverkan och regional utveckling? Då har vi en eftermiddag den 17 januari som kan intressera dig. Huvudtalare på seminariet är Gunilla Kindstrand, kulturjournalist och ordförande för Konstnärsnämnden. Medverkar gör även professor Christer Gustafsson, Uppsala universitet, som lett arbetet med Kreativa kraftfält.

Här hittar du inbjudan.

  God jul till er alla!

Det regnar ute, är plusgrader och disigt – precis så som en västsvensk jul ska vara. Om man håller på traditionen.
Jag önskar er en avkopplande jul med god sömn, ingen stress och att bara vara.
2017 kommer att bli ett spännande år för vårt kommunalförbund. Vi ses i januari!

God jul och gott nytt år från förbundsdirektör Anneli Snobl