Nyhetsbrev från Fyrbodals kommunalförbund 18 juni 2012
   
Kurser för dig som arbetar med asylsökande

I höst arrangerar vi två kursdagar för dig som arbetar med asylsökande eller som på annat sätt kommer i kontakt med personer från Afghanistan eller Somalia.
  • Somaliskt samhälle och kultur  26 september
  • Kultur och samhälle i Afghanistan 9 oktober


Se samtliga kurser och konferenser

  Seminarium med statistik och analyser om gränsregionen

Datum är den 13 september. Dagens tema blir infrastruktur och kommunikationer samt näringsliv.

Deltar gör bland andra Sverker Lindblad, från Näringsdepartementet i Stockholm, som ska ge en svensk nationell syn på frågorna.


Se inbjudan

  Almedalen - here we come!

Förbundsdirektör Lasse Lindén kommer tillsammans med politiker och tjänstemän från våra kommuner att bevaka Almedalsveckan på plats.

Arrangemanget ger oss en unik möjlighet att träffa Sveriges viktigaste opinionsbildare.


   
Kulturplaneterna aktiverar barnen

Fyrbodalskommunerna och Rädda Barnen står för ”kulturplaneterna” i Lysekil, Tanum, Sotenäs, Dals-Ed, Bengtsfors och Åmål. Barn som annars inte skulle aktiveras under sommarlovet får möjlighet att delta. Exempel på aktiviteter är bildtryck i grafisk verkstad, akvarellmålning, afrikanska trummor, drama/rytmik, foto och cirkus.

  Följ med på en resa i tiden

I Munkedal, Lysekil och Bengtsfors erbjuds under sommaren bussresor genom tid och rum. I september genomförs resor i Färgelanda och Orust. Under 5-6 timmar upplevs historia med berättelser och teater från dåtid till nutid. Detta varvas med guidning, musik och mat.

Mer information finns hos respektive kommun.


  Filmkollo och hantverkskollo har startat


Först ut att starta av våra kulturkollon är filmkollo och hantverkskollo. I år är det sammanlagt 130 barn och ungdomar som kommer att delta.


Följ filmkollot via deras videoblogg!

Vi söker en projektledare — Affärsdriven miljöutveckling  

Vi söker nu en medarbetare för att ytterligare utveckla vårt uppdrag inom energi- och miljöutveckling. Projektet är treårigt. Planerad start under hösten 2012.

Är du den vi söker?

  Attraktiva kommuner – höstseminarium

I höst återupptar Fyrbodalsprojektet Offentlig miljö som konstform sitt årliga seminarium kring gestaltningsfrågor i våra offentliga miljöer. Vi gör en heldag med spännande och intressanta föreläsningar i Trollhättan. Boka den 13 november!

Hemsidan för Offentlig miljö som konstform

  Direktionsprotokoll på Fyrbodal.se

Här kan du ta del av samtliga protokoll från direktionen. Under fliken Politik återfinns information om direktionen, AU, presidiet, våra fem beredningar samt våra revisorer.

Nästa direktionsmöte 13 september.


Kansliets öppettider i sommar

Vi stänger kansliet vecka 28-30 då vi laddar batterierna. I höst har vi ett antal spännande uppdrag att ta tag i. Exempelvis pågår en översyn av tjänsten som beredningsansvarig Näringsliv. Under hösten kommer Owe Westberg (tidigare näringslivschef i Uddevalla) att vikariera på tjänsten.

Vi önskar er en riktigt god sommar!

Med vänliga hälsningar
Lasse Lindén, förbundsdirektör